sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Sorin Socol: ”Adversarul principal al României este... România”

TEXT și FOTO: Marian-Valentin BURLACU / ADEVĂRUL
Căpitan al naționalei, Sorin Socol crede că ”barajul” de calificare la Rugby World Cup 2011 reprezintă ultima șansă pentru el și cei care au mai rămas la lot din generația Brescia 1996 (atunci naționala de juniori a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial). 
 
”Au fost mai multe momente, în ultimii ani, când eu și colegi de-ai mei au rostit cuvinte mai grele. Uneori am fost înțeleși greșit - n. red. - după Cupa Mondială din 2007, Socol și alți internaționali care activau în Franțau au spus că nu mai vin la lot până nu este adus un antrenor de calibru -, însă am revenit și încercăm să le lăsăm celor care vin după noi o șansă bună de a merge și ei la Cupa Mondială (n. red. - echipele calificate primesc sprijin financiar de la IRB). Suntem obligați, moral, să obținem o victorie cu Uruguay-ul”. 
 
Socol privește cu încredere ultima partidă din preliminarii: ”Ne așteaptă un meci dificil la București, cu Uruguay-ul. Este poate cel mai greu meci din ultimii patru ani pentru că are o importanță capitală, de el depinzând calificarea României la Cupa Mondială de anul viitor. Este practic o finală. Am auzit că va veni și foarte multă lume, iar noi ne dorim să facem un meci foarte bun. Țin să le mulțumesc spectatorilor dinainte pentru sprijinul lor și să le aducem o victorie”, a declarat jucătorul de linia a doua care, în 1996, la Campionatul Mondial de juniori de la Brescia a fost declarat cel mai bun rugbyst. Bucureșteanul s-a arătat impresionat de interesul cu care este privit acest meci la noi. ”În ultimii ani, cu ajutorul presei și prin eforturile făcute de Federație putem arăta oamenilor că acest sport, chiar dacă pare oarecum brutal, are istoria lui aici, momentele de plăcere, de tristețe, de bucurie, un farmec aparte”. 
 
Cu toate că la Montevideo s-au confruntat cu unele probleme - când au ajuns la hotel au găsit unele camere ocupate deși rezervarea se făcuse din timp, autocarul ce trebuia să-i ducă la antrenament a sosit cu întârziere în prima zi, iar terenul pus la dispoziție pentru pregătire s-a aflat la mare distanță, într-o pădure -, Sorin Socol nu vrea ca sud-americanii să fie tratați la fel, aici. ”Nu ne dorim așa ceva. De altfel, nici nu știm când vin sau unde și când se vor antrena. Noi am încercat să ne focalizăm pe pregătirea noastră, pe ceea ce vrem să facem. Întotdeauna, adversarul principal al echipei României a fost... România”. 
 
Cum antrenamentul de joi dimineață s-a desfășurat pe o vreme însorită, Sorin Socol a fost întrebat dacă își dorește ca și la meci să fie la fel. ”Nu! Aș vrea să fie frig și să plouă. La ei am jucat pe o căldură foarte mare. Am avut nevoie de patru-cinci zile pentru a ne acomoda. La încălzirea de dinaintea meciului am simțit acest lucru. Sper ca și pentru ei, care vin din Italia, să fie un contrast la fel de mare cum a fost pentru noi”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MICA OVALIE 1

VIDEO: Au supravieţuit 72 de zile la 4.000 de metri altitudine!